Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

Покана за онлайн кино фестивал

 
Над 20 избрани български филма ще бъдат свободно достъпни в рамките на онлайн кино фестивала „БГ екран онлайн“, който ще се проведе от 29 ноември до 19 декември 2021 г. Всички филми могат да се гледат безплатно от всяка точка на света на онлайн платформата: https://gledam.bg/pages/bg-ekran-online. Голяма част от продукциите са достъпни с английски субтитри.
Програмата представя късометражно и пълнометражно кино, документални филми, класическо българско кино и съвременни продукции. Сред избраните заглавия са два от най-награждаваните филми в редица международни фестивали – „Урок“ и „Слава“, както и неостаряващата класика „Оркестър без име“. Филмът на Ивайло Христов – „Стъпки в пясъка“ събира множество от най-добрите български актьори, сред които Яна Титова, Иван Бърнев и Асен Блатечки. Програмата включва и късометражния филм на Ники Стоичков „За какво служи хлябът“ с участието на актрисата Марта Вачкова. Ще може да гледате още документалните филми на Найо Тицин – „Стихията Медея“, „Да обичаш Кармен“ и „Златното сърце на София“, както и сериалът „Румбата, аз и Роналдо“.
Фестивалът е организиран от Държавен културен институт към Министъра на външните работи и платформата за българско кино Gledam.bg.

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.