Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

“Корени” разплака българите в Чикаго

“Корени” разплака българите в Чикаго

Около 130 човека присъстваха на срещата с Мадлен Алгафари в Чикаго. Майки с малките си деца прекараха над 2 часа прави до отворената врата на залата, за да могат както да обслужват чадата си без да смущават останалите в препълнената зала, така и да чуят всичко, което се говори. А то беше толкова разнопосочно – възпитанието в първите седем години от живота, носталгията, партньорските отношения, егото – приятел и враг, телесните симптоми – рожба на неизразената душа, вътрешната свобода.
Преди да отговори на въпроса – как да се справяме с носталгията и променя ли емигранството хората, Мадлен прочете стихотворението си “Корени”. Макар да е познато на много от присъстващите, гласът на авторката му изпълни със сълзи много очи. Харизматичната гостенка провокира вълнуващи откровения и приятни емоции. “Дълго ще помним тази среща” – каза Живка Бубалова-Петрова, директор на “Малко българско училище в Чикаго”, което е домакин на събитието.

През последните няколко седмици, учителите от това българско училище запознават по-големите ученици (от 12 до 15 години) с личността и творчеството на Мадлен Алгафари. Четат и обсъждат откъси от нейни интервюта, стихове и приказките за пораснали деца. Преди срещата с възрасните, Мадлен проведе кратка среща с децата и се изненада от тяхната информираност и смислени въпроси за мотивацията и отношенията с родителите им.

Предстои да публикуваме албум със снимки от срещата в Чикаго, а в началото на следващата седмица телевизия BiT ще излъчи подробен репортаж. Линк към него ще поместим и на тази страница.

Днес, 10 ноември, е еднодневният уъркшоп в Чикаго, а привечер Мадлен ще отлети за Сиатъл.

Тази информация е по разказ на госпожа Живка Бубалова-Петрова. Благодарим!

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.