Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

ФЕСТИВАЛ “Вечер на носията” и концерт-спектакъл “ПУСТОНО ЛУДО”


Деси Добрева ви кани на ФЕСТИВАЛ “Вечер на носията” със спектакъла “ПУСТОНО ЛУДО” в сърцето на Борисовата градина – Колодрума!

Фестивалът има за идея откъсването на софиянци от забързания живот в столицата, като само за една вечер Борисовата градина се изпълни с богатите багри на нашите носии и магията на нестинарски и кукерски ритуали под вълшебните звуци на българската гайда и запленяващото хорò на писани зурни. Всеки зрител е поканен да дойде облечен или да си носи костюм, в който да се преоблече за събитието, като това НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но би било прекрасно да се вплетем заедно в една истинска шевица от кръшни хорà, надиплени носии и огнената музика на Деси Добрева !

На сцената до Деси неотлъчно ще бъде нейния “Лудо Младо Бенд”, танцьорите от формация “Гераци”, полуфиналистите от “България Търси Талант” – духов оркестър “Джуниър Бенд”, огненото шоу “Boriana Dance & Entertainment”, уникалните кукери от “3-ти квартал” Благоевград и фолк-фитнес “Ритмика”, магическите нестинари от “Нестинарски ритми”, фолклорна група “АРТА”, “Гласът на България” – Петя Панева, ученици от НМУ “Л. Пипков”, София и още, и още.

Спектакълът ще завърши с хоротека, където всички ще можем да се хванем за ръце и да играем до насита !

Празник на българщината в парка под звездите !

02 ЮНИ, АРЕНА СОФИЯ /Борисова градина, Колодрум/
Начало: 21:00 часа
https://www.youtube.com/watch?v=5OK2irLjTJY