Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » News

UNICEF #IMAGINE Bulgaria

UNICEF #IMAGINE Bulgaria

Bulgarian Children’s Chorus Gergana and Mixed Chorus Gergana with Permanent Mission of Bulgaria to the United Nations

Постоянното представителство на Република България към ООН заедно с български детски хор и училище „Гергана“ в Ню Йорк изпълняват песента на Джон Ленън “Представи си” в подкрепа на инициативата на УНИЦЕФ ‪#‎IMAGINE‬. Изпълнението е със специалното участие на известната българска оперна певица Стефка Евстатиева.
Включете се и вие. Свалете безплатното TouchCast Imagine приложение на вашето мобилно устройство и изпейте #IMAGINE с Джон Ленън за УНИЦЕФ. Всеки запис на песента генерира $1 в подкрепа на децата.http://imagine.unicef.org/ ‪#‎everyvoicecounts‬

PS:

Neli Hadjiyska Тази песен никога не е била част от репертоара ни. В “Гергана” направихме само една репетиция в деня на записа. С дипломатите и служителите на българската мисия се видяхме минути преди събитието, с тях дори не бяхме репетирали заедно. След всички тези уговорки, мисля, че резултатът не е лош.  Моята голяма любов и благодарност на музикалния екип на този запис: Magdalena Dushkina, една от нашите пианистки и създател на множество онлайн обучаващи материали специално за “Гергана” , Краси Иванчева, нашата любима диригентка зад камера (ако някой от вас се пита къде гледаме всички, знайте, че гледаме нея)  и разбира се, неповторимата Stefka Evstatieva , нашият вокален консултант. Няколко часа преди това имаше също вълнения от рода как ще пеят заедно хора учила песента по ноти и мнозинството, които пеят само по слух.  И не на последно място, благодарности на Генералното консулство на България в Ню Йорк, които ни предоставиха залата за запис и Българската мисия към ООН в Ню Йорк, чиято идея беше участието в проекта Imagine на UNICEF.