Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

Hа 3-ти март Ниагарският водопад ще бъде осветен в бяло, зелено и червено.

За втора поредна година Канада ще отбележи националния празник на Република България с неповторимо светлинно шоу и в нощта на 3-ти март Ниагарският водопад ще бъде осветен в бяло, зелено и червено.
Инициативата е без аналог в дипломатическите отношения с Канада и е израз на доброто партньорство между Генералното ни консулство в Торонто и община Ниагара фолс, Онтарио.
За първи път едно от най-красивите природни явления в света бе озарено в цветовете на българския трибагреник през 2021 г.
Събитието беше предавано в реално време и беше наблюдавано от повече от 600 000 българи по целия свят.
Тази година светлинното шоу ще се състои на 3 март между 22:00 и 22:15 ч. канадско време (т. е. в България то може да се види от 05:00 до 05:15 ч. на следващия ден, 4 март.)
Организаторите от генералното ни консулство в Торонто отново осигуряват възможност шоуто да бъде проследено пряко онлайн в страницата им в социалната мрежа -
В рамките на програмата по отбелязване на Националния празник в Канада генералното консулство организира още няколко инициативи в отделните провинции в страната,
където знакови сгради и съоръжения ще грейнат в цветовете на българското знаме:
В провинция Британска Колумбия в цветовете на трибагреника ще бъде осветена сградата на общината във Ванкувър.
За първи път ще бъде осветен и парламентът в столицата на провинцията гр. Виктория от 19.00 ч местно време до полунощ, (т.е от 5.00 до 10.00 ч. на 4 март в България).
В провинция Албърта в цветовете на българския трибагреник на 3-ти март от 19.00 ч. местно време до полунощ ще бъде осветен централният мост в столицата Едмънтън -
High Level Bridge (българско време от 4.00 до 9.00 ч. на 4 март). Съоръжението е известно с едно от най-редките постижения в архитектурата, създадено през 1980 г. – водопад, който се е стича от моста към реката.
Българският флаг ще бъде издигнат по традиция пред общината в гр. Торонто, пред общината в гр. Ниагара Фолс, пред сградата на кметството в гр. Калгари (провинция Албърта), пред сградата на общината в гр. Уинипег (провинция Манитоба) и в гр. Китченер (провинция Онтарио).
Всички инициативи на генералното консулство могат да бъдат проследени в социалните мрежи на мисията – фейсбук, инстаграм и туитър.
Twitter: @BulgariaToronto;
Instagram: @BulgariaTorontohttps://www.facebook.com/TorontoBulgaria/
Благодарим Ви за вниманието!