Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

ЛЕСЕН ТРИК ЗА ОТКРИВАНЕ НА ГМО В ХРАНИТЕ

ЛЕСЕН ТРИК ЗА ОТКРИВАНЕ НА ГМО В ХРАНИТЕ

ГМО продуктите имат вреден ефект върху човешкия организъм. Горчивата истина е, че вече над 80% от храната, която поглъщаме е генно модифицирана. Никой производител няма да лепне на етикета предупреждение, че продуктът му е ГМО, но има начини, с които можем да го разберем.

Истината е, че ние сме опитните мишки, върху които в момента се тества действието на вредните, според учените, храни. Само времето ще покаже какво могат да ни причинят и какви промени предизвикват такива храни в човешкия организъм.

Начин за откриване:
Справка с броя стикери на продуктите, който се нарича PLU (Product Lookup Number). Ако PLU е от 4ри цифри, които започват с 3 или 4, това означава, че продуктът не е ГМО, но е произведен във ферма, която използва химикали и пестициди.

Ако етикетът има 5 цифри, които започват с 9, това означава, че продуктът е органичен, създаден без химикали, пестициди и генетични модификации. “Можете със спокойна съвест да купувате тези продукти”, казват експертите. Но продуктите, маркирани с 5 цифрен номер, който започва с 8 са генетично модифицирани. “Те са неестествено създадени”.

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.