Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Headline

ВАЖНО !!! Постановката “ЖЕНА НИ Е…” – 10 октомври /сряда/ СЕ ОТЛАГА!

 • ВАЖНО !!! Постановката “ЖЕНА НИ Е…” СЕ ОТЛАГА!
  Здравейте приятели за голямо наше съжеление постановката “ ЖЕНА НИ Е…” която беше предвидена за 10 октомври, се отлага за края на oктомври!
  След като получим точните дати ще ви информираме.
  Моля споделете с ваши близки.
  Молим за извинение !

 • - – -

 • Светът на изкуството в ”Един свят”

  За втора поредна година от Ню Йорк ще стартира некомерсиалния One World Culture Project, който ще продължи в няколко американски града Вашингтон, Ричмънд, Чикаго и др. Реализира се съвместно с българските дипломатически мисии в САЩ.

  Проектът представя българската култура и изкуство по света. Той е част от инициативите, които в продължение на 18 години англоезично сп. One World, издавано в България, изгражда междуличностни и интеркултурни отношения на българите и България с други страни и народи.

  Екипът ще бъде представен от група журналисти и самодейни таланти от МЕЛПОАРТ – теагрална трупа от Нови пазар. Специално за българската общност на 10 октомври /сряда/ от 19.00ч. до 21.00ч. в сградата на българското консулство в Ню Йорк и с любезното домакинство на г-жа Мая Христова, генерален консул ще бъде представен и безплатно разпространен броя на сп. One World, отразил миналогодишния проект. Гостите също така ще имат удоволствието да гледат новата театрална постановка „Жена ни е…”на хърватина Миро Гавран. Много смях и философски размисли очакват зрителите за сериозните неща от живота, погледнати от смешната им страна.

  Новото в тазгодишния One World Culture Project е поставяне начало на книги на български и на английски език представящи значими и успели българи в САЩ, с признат принос, всеки в своята област, за новата си Родина.

  За сп. Опе World:  Водещо англоезично издание повече от 18 години. Една от основните му цели е да даде картина на развитието на дипломатическите отношения между България и държавите от различните континенти.

  Опе World представя динамиката на българските и чуждестранни бизнес компании, позиционирани в страната. То е връзка между българския бизнес и дипломатическите мисии, между бизнеса и чуждите инвеститори, както и допринася за развитието на културата и изкуството. Основни партньори на медията са дипломатическия корпус, търговските и бизнес камари, мултинационални и национални компании, видни личности. One World е организатор на имиджови събития с международно значение.

  ЗА МЕЛПОАРТ: Трупата се създава от Злати Златев, който години наред е и главен  режисьор на професионалния театър в Нови пазар, чиято творческа история започва през далечната 1881 година като експеримент за духовен полет. Най-високите му творчески постижения са званието „Представителен” множество отличия от национални и международни форуми и фестивали. 

  magazine@oneworld-bg.net 

 • Web: http://oneworld-bg.net/