Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles, News

IPhone 5 чупи рекорди

Apple регистрира над 2 милиона поръчки за iPhone 5 за 24 часа Сн.: Apple

IPhone 5 чупи рекорди

Американският технологичен гигант Apple съобщи, че за 24 часа е получил над 2 милиона предварителни поръчки за новия iPhone 5, което е повече от два пъти повече от рекордните 1 милион броя при предварителните поръчки за iPhone 4S, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Компанията посочи, че повечето от тези предварителни поръчки ще бъдат доставени в петък, но тъй като търсенето надвишава първоначалните доставки, доставката на новото поколение смартфони ще се отложи за октомври.

Apple представи новия си модел смартфон миналата седмица, след което акциите на компанията достигнаха исторически максимална стойност.iPhone 5 ще бъде пуснат в продажба в магазините в 9 страни, включително в Съединените щати, от 21 септември, но можеше да бъде поръчан чрез интернет още в петък, отбелязва Франс прес.

“Реакцията на клиентите на iPhone беше феноменална”, заяви със задоволство директорът на маркетинга на Apple Фил Шилър в комюнике.

Apple удължи още в петък срока за доставка, обявен в неговите сайтове за онлайн продажби. Очаква се през първите дни след пускането в продажба на iPhone 5 да бъдат продадени 10 милиона бройки.

След първите девет страни (САЩ, Канада, Франция, Великобритания, Германия, Австралия, Япония, Хонконг и Сингапур) списъкът ще бъде разширен с още 20 други страни идната седмица, а до края на годината към тях ще се добавят още сто. Това е един от най-бързите темпове на пускане в продажба на телефон на Apple, отбелязва АФП.