Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

50 годишен юбилей на легендарния Джеймс Бонд

По повод 50 годищния юбилей на легендарния Джеймс Бонд ви предлагаме новия хит „Kill Bond!”. Автор на музиката е Henry Lansing McVickar III, изпълнител Анна Велева – BG superstar. Ще се радваме да чуем и Вашето мнение за творбата.

В приложение: самата творба.

https://itunes.apple.com/us/album/kill-bond-single/id570890111

 

50 годишен юбилей на легендарния Джеймс Бонд

През 1962 година се появява първият филм за Агент 007, алиас Джеймс Бонд. По роман на английския писател Ян Флеминг. Следват дълга поредица романи със същия герой и от същия автор и филми по тях, предимно от САЩ. Те постепенно превръщат героя Джеймс Бонд в световно известен образ, дори по-популярен от друг световно известен крими-герой – Шерлок Холмс на друг английски писател Артур Конан Дойл. Общото между двамата герои е преди всичко борбата за възстановяване на справедливостта и „острия като бръснач“ интелект, умението да се анализират заплетени ситуации и да се реагира бързо и професионално прецизно. Разликата е предимно в това, че новият герой на Флеминг действа като „рицар на плаща и кинжала“ и допринася за решаването на проблеми от световно значение, събрани най-общо в понятието „студена война“. Продължила до разпадането на бившите Съветски съюз и така наречения социалистически лагер.

Агент 007, алиас Джеймс Бонд е супер /стар/ агент на Британската корона . Той разкрива и предотвратява тайни заговори против Запада /западните демокрации/ на съветски агенти и вербувани от тях лица. Като „рицар на плаща и кинжала“ на Запада той е безкомпромисен и според поставените му задачи и конкретните условия често прибягва до физическо премахване на враговете. Води безмилостна война срещу тях. По силата на общия принцип „на война – като на война: ако не убиеш, ще бъдеш убит!“

В дейността на Агент 007 често пречат и негови колеги от западните специални служби. Главно поради ниско ниво на професионализъм и скудоумие. Но той успява да се справи и с тези пречки и винаги приключва мисията си с успех. Става символ на идейната и политическа борба срещу комунизма, както и на перфектния професионализъм срещу профанацията и посредствеността в криминалния анализ и шпионажа.

В създаването на филмовия образ на Агент 007, алиас Джеймс Бонд са участвали също редица световно известни киноактьори като Шон Конъри и други. По повод на 50-годишния му юбилей образът му бе включен и в спектакъла по откриването на Летните олимпийски игри в Лондон 2012 г. : като „Суперагент на Английската корона“ му бе поверено образно да отведе и охранява кралицата за официалното откриване на Олимпиадата.

По повод 50-годишния юбилей на легендарния Джеймс Бонд предлагаме на участниците в нашия форум също новия хит „Kill Bond!“.  Автор на музиката е Henry Lansing McVickar III, изпълнител Анна Велева – BG superstar.

Накратко поантата: Агент от противниковия лагер е натоварен с трудната мисия да ликвидира Джеймс Бонд. След множество премеждия, изтощителни усилия и опити да постигне целта си той обаче не успява и се проваля както всичките му предишни противници досега: Джеймс Бонд е неуязвим. Пък и да го ликвидират той остава непобедим. Защото той е вече легенда. А легендите живеят вечно в паметта на хората.

В текста са включени всички заглавия на филмите за Агент 007, алиас Джеймс Бонд. Предимно американски. Както и кратки епизоди от тях.

Kill Bond Sample

- – -

www.UnitedBulgaria.com

Press contact: Radi Georgiev

Phone: (646) 721-4411 E-mail: radimusic@yahoo.com