Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles, Boston and Mass, Connecticut, New Jersey, New York & NYC

Супер рок концерт на Фондацията в Ню Йорк

На 25 октомври т. г. вечерта в Renaissance Event Hall се проведе супер концерт – коктейл парти на „Фондацията”, която е на турне в САЩ.

„Фондацията” е създадена от българските рок-легенди Кирил Маречков от „Щурците”, Иван Лечев от „ФСБ”, Дони от „Дони и Момчил”, Славчо Николов от „БТР” и Велко Поромански от групата „Те”. Тя си е поставила за задача да съхрани българската рок-традиция, да я популяризира и да я развива на живо чрез концерти.

По време на този супер концерт-парти присъстващите имаха уникалната възможност да се наслаждават на изпълненията на живо на незабравимите Кирил Маречков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Велко Поромански и да чуят някои от прекрасните песни на Георги Минчев. Като се пренесат години назад в Родината на крилата на най-добрите популярни хитове от българския рок.

Звездите на „Фондацията” бяха посрещнати сърдечно като стари приятели с много емоции, аплодирани продължително и възторжено. Разговорите за българския рок се преплитаха с лични спомени и преживявания, българския дух владееше сърцата и душите, преливаше в културното съзнание на новия българин, в едно завладяващо чувство за общност и връзка с Родината, макар и на хиляди километри далеч от България.

Супер концертът-парти стана възможен благодарение помощта на    Bulgaria Air USA – генерален спонсор, и на United Bulgaria Team. Сърдечна благодарност за тяхната многостранна и разнообразна подкрепа!

Тази прекрасна вечер ще остави прекрасни незаличими спомени у всички присъствали. Тя би била невъзможна също така без всеотдайните и компетентни усилия на нейния основен организатор – познатия в цялата ни нюйоркска общност Ради Георгиев и помощничката му Ангелина Янкова.

До нови срещи, скъпи приятели!

 

Симеона Велева

 

VIDEO: The Foundation in New York – Friday, October 25, 2013

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151664904772032&set=vb.77816227031&type=2&theater

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

Current month ye@r day *