Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles, Boston and Mass, Connecticut, New Jersey, New York & NYC

Супер рок концерт на Фондацията в Ню Йорк

На 25 октомври т. г. вечерта в Renaissance Event Hall се проведе супер концерт – коктейл парти на „Фондацията”, която е на турне в САЩ.

„Фондацията” е създадена от българските рок-легенди Кирил Маречков от „Щурците”, Иван Лечев от „ФСБ”, Дони от „Дони и Момчил”, Славчо Николов от „БТР” и Велко Поромански от групата „Те”. Тя си е поставила за задача да съхрани българската рок-традиция, да я популяризира и да я развива на живо чрез концерти.

По време на този супер концерт-парти присъстващите имаха уникалната възможност да се наслаждават на изпълненията на живо на незабравимите Кирил Маречков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Велко Поромански и да чуят някои от прекрасните песни на Георги Минчев. Като се пренесат години назад в Родината на крилата на най-добрите популярни хитове от българския рок.

Звездите на „Фондацията” бяха посрещнати сърдечно като стари приятели с много емоции, аплодирани продължително и възторжено. Разговорите за българския рок се преплитаха с лични спомени и преживявания, българския дух владееше сърцата и душите, преливаше в културното съзнание на новия българин, в едно завладяващо чувство за общност и връзка с Родината, макар и на хиляди километри далеч от България.

Супер концертът-парти стана възможен благодарение помощта на    Bulgaria Air USA – генерален спонсор, и на United Bulgaria Team. Сърдечна благодарност за тяхната многостранна и разнообразна подкрепа!

Тази прекрасна вечер ще остави прекрасни незаличими спомени у всички присъствали. Тя би била невъзможна също така без всеотдайните и компетентни усилия на нейния основен организатор – познатия в цялата ни нюйоркска общност Ради Георгиев и помощничката му Ангелина Янкова.

До нови срещи, скъпи приятели!

 

Симеона Велева

 

VIDEO: The Foundation in New York – Friday, October 25, 2013

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151664904772032&set=vb.77816227031&type=2&theater

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.