Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

Предстоящо театрално събитие в Чикаго -11 декември 2018 г. от 20:00 ч.

Предстоящо театрално събитие в Чикаго – този път с прекрасните самодейни актьори от театрална трупа “Мелпоарт” – Нови пазар. (р-т Балканика, 11 декември 2018 г. от 20:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН)

Светът на изкуството в ”Един свят”

На 29 ноември /четвъртък/ от 19.00-21.00ч. в българското Генерално Консулство и с любезната подкрепа на г-жа Мая Христова, генерален консул в Ню Йорк, за втора поредна година ще стартира некомерсиалния One World Culture Project.Проектът представя българската култура и изкуство по света. Той е част от инициативите, които в продължение на 18 години англоезично сп. One World, издавано в България, изгражда междуличностни и интеркултурни отношения на българите и България с други страни и народи.

Специално за българската общност от Ню Йорк, Вашингтон, Балтимор, Питсбърг, Ричмънд, Филаделфия и Чикаго ще бъде представен и безплатно разпространен броя на сп. One World, отразил миналогодишния проект.

Предвидени са дарителски акции на българска художествена литература и представяне поетичното творчество на Виолета Балабанова, чийто книги са преведени на няколко езика и се намират в 25 световни библиотеки между които Конгресната библиотека в САЩ, Университетската библиотека в Чикаго и др.

Екипът ще бъде представен от група журналисти и самодейни таланти от МЕЛПОАРТ – теагрална трупа от Нови пазар, които ще представят новата театрална постановка „Жена ни е…” на хърватина Миро Гавран. Много смях и философски размисли очакват зрителите за сериозните неща от живота, погледнати от смешната им страна.

С тазгодишния One World Culture Project екипа на списанието ще постави начало на книги на български и на английски език представящи значими и успели българи в САЩ, с признат принос, всеки в своята област, за новата си Родина.

Предвидените инициативи се осъществят с изключителната подкрепа и любезно съдействие на българските Генерални Консулства в Ню Йорк и Чикаго.

За сп. Опе World: Водещо англоезично издание повече от 18 години. Една от основните му цели е да даде картина на развитието на дипломатическите отношения между България и държавите от различните континенти.

Опе World представя динамиката на българските и чуждестранни бизнес компании, позиционирани в страната. То е връзка между българския бизнес и дипломатическите мисии, между бизнеса и чуждите инвеститори, както и допринася за развитието на културата и изкуството. Основни партньори на медията са дипломатическия корпус, търговските и бизнес камари, мултинационални и национални компании, видни личности. One World е организатор на имиджови събития с международно значение.

ЗА МЕЛПОАРТ: Трупата се създава от Злати Златев, който години наред е и главен режисьор на професионалния театър в Нови пазар, чиято творческа история започва през далечната 1881 година като експеримент за духовен полет. Най-високите му творчески постижения са званието „Представителен” множество отличия от национални и международни форуми и фестивали.