Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

ПОКАНА ЗА КОНКУРС

ПОКАНА ЗА КОНКУРС
Участвайте в конкурса Това, което правя – проект на Влада Томова
Коя е Влада Томова? Наречена музикална посланичка на съвременна България, както и изтънчената българска певица от Бруклин, тя изпълнява български и балкански фолклорни песни, сефарадски мелодии и собствени композиции с нейните формации, сред които са етно-джаз ансамбъл, фолклорен хор и вокално дамско акапелно трио. През последните години тя прекарва все повече време в България, водена от желанието подрастващият й син Александър да попие от родната й култура по възможно най-естествен начин. В минутите на едно от последните й излитания от летище София вълненията й се изливат във фразата „Оставям част от сърцето си тежко в моята малка голяма страна…” Няколко месеца по-късно тази фраза се превръща в ядро на песента „Аз и сърцето ми сме едно”. А самата песен е написана е на един дъх, в небето, по време на полет между Ню Йорк и Сиатъл, на път за голям музикален фестивал, където Влада отива да представи български автентичен фолклор с вокалното си трио. „Исках песента да е ведра и оптимистична, въпреки че текстът и чувствата са тежки, и – слава богу – мисля, че се получи. Трябва да има добър край, нали?!” – казва тя и се усмихва.
Песента „Аз и сърцето ми сме едно”и видео клипът към нея ще бъдат издадени на 3 март 2017 г.
Влада Томова живее в Ню Йорк и популяризира българската музика, език и култура. Тя работи по създаване на обществен мост, който да свърже българите в общностите ни по света и у дома. Първата стъпка в посока на този хуманитарен проект е обявяване на конкурс на тема Това, което правя. Участници могат да бъдат творчески групи към читалища, училища, групи в детски градини, социални домове, работещи с деца или ученици на възраст до 16 години в България.
Изискването е:
1. Работата на кандидата за изминалата 2016 година да бъде представена в кратък текст (есе) с обем до 500 думи.
2. Кратко описание на финансовата издръжка на заведението.
3. С цел илюстриране дейността на екипа от деца и ръководители могат да се приложат кратки писмени творби общо до 500 думи; до 5 броя снимки и рисунки; видео или музикални файлове в представителен отрязък общо до 3 минути.

Най-добрите участия ще бъдат разпространени чрез социалните мрежи и медиите с цел работата на участниците да добие гласност и видимост – както в България, така и сред българските общности зад граница. От номинираните дузина учебни заведения и читалища ще бъде избрано едно, което, освен обществена видимост, ще получи финансова подкрепа от средства, набрани от продажбата на песента „Аз и сърцето ми сме едно”. Всички приходи от продажбата на песента за една година след издаването й ще бъдат дарени на учебното заведение или читалище с цел подпомагане на програмите му, свързани с работа с деца.
Децата ни са утрешната България, желанието ми е да подкрепим тях, и сърцатите и талантливи преподаватели, които с такава всеотдайност работят с тях, и по този начин са буквално творци на бъдещето ни. – споделя Влада Томова със своите съмишленици.

Участвайте в конкурса Това, което правя, като изпращате своите материали на адрес: azisurcetomismeedno@gmail.com в срок до 20 март 2017 г.

За текуща информация следете официалната страница на Влада Томова тук.