Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

Отново признание зa БЪЛГАРСКАТА ПЕВЧЕСКА ШКОЛА НА СВЕТОВНО РАВНИЩЕ

Ananya Gurumurthy

Отново признание зa БЪЛГАРСКАТА ПЕВЧЕСКА ШКОЛА НА СВЕТОВНО РАВНИЩЕ

Българската вокална школа за класическо пеене продължава да доказва своите безспорни високи качества на световно равнище.

 Този път в лицето на талантливата 13-годишна   Ananya Gurumurthy  от Индия, която се е класирала на 2-ро място в престижния световен конкурс за млади таланти в класическото пеене, провеждан традиционно от “American Protege“. Ананя е ученичка на нашата оперна звезда Анна Велева.

Ананя е подготвена от нашата оперна звезда Анна Велева, която обучава своите ученици по правилата на изкуството, заложено в певческата школа на известния наш композитор и вокален педагог професор Георги Златев Черкин. Проф. Черкин изгради певци, оставили трайна следа в историята на световното оперно изкуство, известни в света и в САЩ, като оперната прима Luba Velich, камерзингерa Lubomir Panchev, оперната звезда и камерзингерин Anna Tomova-Sintova и редица други, прославили България в света на оперното изкуство. Анна Велева е също негова ученичка. Той е преподавал класическо пеене не само в България, но и в чужбина, дори известно време в Китай. И той сигурно би се чувствал щастлив, че чрез нея неговият български стил в оперното изкуство намира сега продължение също сред млади таланти от “Индийския субконтинент”.

Концертът на  финалистите в мащабния и високо престижен световен конкурс за млади таланти в красическото пеене ще се проведе на 5-и юли, неделя, в 7.30 , pm., в Carnegie Hall. На него Ananya Gurumurthy ще се представи с “Alleluia” от Exsultate Jubilate на  Моцарт и “Panis Angelicus” от Свети Томас Аквински. 

Anna Veleva and Ananya Gurumurthy

 

VOICE LESSONS
With PhD Anna Veleva
Provides the highest quality of voice training tailored to
your personal needs for minimum time.
Results: Proper Breathing control!
Maximum range!
Freedom from straining!
Effortlessness & Ease!
Sound expressivness! Confidance!
Stage presence! Acting!
ANY AGE * ANY STYLE * ANY LEVEL
Resonable rates
For further information and scheduling please e-mail:
AnnaVelev@yahoo.com