Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » News

Лечев и компания разплакаха L.A.

Лечев и компания разплакаха L.A.

Музикантите бяха посрещнати на летището с черни лимузини

Пепа Петрова
Специално за ПРЕСА
Лос Анджелис

От летището на Лос Анджелис направо на сцената. Този жест за българските емигранти направиха Иван Лечев и Кирил Маричков от новосъздадената група „Фондацията“. Първият концерт от турнето на ветераните в САЩ разчувства меломаните още на първата песен („Пак ще се прегърнем“ – ФСБ) и ги държа прави чак до последното изпълнение.

Публика от няколко поколения начело с генералния консул на България в Лос Анджелис – г-н Марин Димитров, дойдоха в зала „Аудиториум“ в Кълвър Сити в неделната вечер, за да чуят своите любимци. В звездния състав на „Фондацията“ влизат още Дони, Славчо Николов от Б.Т.Р и Венко Поромански от група „Те“. 10-часовата разлика изобщо не личеше от сцената и музикантите дадоха всичко от себе си за доброто настроение на вечерта.

Бурни аплодисменти предизвика изпълнението на песента на Дони „Ближи си сладоледа“ от устата на Иван Лечев. Къдрокосият музикант не пропусна да блесне на сцената и с изпълнението на унгарски ритми на цигулка.
Кирил Маричков разчувства българите в Града на ангелите с „Клетва“ – култовата песен от филма „Вчера“. Дони съвсем разтупка емигрантските сърца с „Облаче ле, бяло“ и всички прегърнати и просълзени пяха заедно с него.

На бисовете публиката всеотдайно крещеше: „Обичаме ви!“ Иван Лечев пък обеща да се върнат догодина, ако намерят спонсор на американска земя. „Иначе ще се видим чак след 10 години!“, опита да се пошегува той. Звездите на рока не отказаха автограф и снимка за спомен след концерта на никого от многобройните си почитатели.

Музикантите в САЩ са в сигурни ръце – техни домакини са Славея Стоун и съпругът й Йордан Стаменков, бивш барабанист на група „Фактор“. Няколко часа преди концерта те бяха посрещнати на летището като истински звезди с черни лимузини и настанени в хотел в Бевърли Хилс. За отрицателно време музикантите успяха да видят най-атрактивните плажове в Калифорния – Малибу, Венис бийч и Санта Моника. Краткият им престой в Лос Анджелис включи още разходки до Алеята на славата в Холивуд и из култовата шопинг улица „Родео Драйв“ в Бевърли Хилс.

След това групата поема за Лас Вегас, Сиатъл и Сан Франциско, където задружните български диаспори вече са изкупили билетите за концертите. Маричков и компания ще възвеличаят БГ рока и в Ню Йорк, Чикаго, Детройт, Торонто и Монреал.
(в. Преса, печатно издание, брой 281 (632 от 15 октомври 2013)
+++

Фондацията в Ню Йорк !!! Петък, 25 Октомври

Кирил Маричков – “Щурците”
Иван Лечев – “ФСБ”
Дони – “Дони и Момчил”
Славчо Николов – “БТР”
Венко Поромански – група “Те”

СЪБИТИЕ: Фондацията в Ню Йорк

ДАТА И ЧАС: Петък, 25 Октомври, 20:00 часа

МЯСТО: Renaissance Event Hall
27-34 21st Street
Long Island City, NY 11102

Предварителна продажба на билети $35
Цена на входа: $40

Скъпи приятели, предварително билети можете да закупите по два начина: 1. Като се обадите на Ради Георгиев 646.721.4411 или на Ангелина Янкова 646.633.2353, или онлайн с малка такса на този линк: http://www.brownpapertickets.com/event/486800

Местата в залата са ограничени, така че побързайте!

За повече информация: www.UnitedBulgaria.com Ради Георгиев 646.721.4411

Video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=adk6J43V7Gk