Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

Да помогнем на Поли да грабне победата! Гласувайте с №8!

Да помогнем на Поли да грабне победата! Гласувайте с №8!

Тази вечер е финалът на “Евровизия”. Номер 8 е участието на Поли!

Да я подкрепим!

Как? – Вижте тук!

България ще изпита едно добре забравено чувство – какво е да имаш изпълнител на големия финал на „Евровизия“. Надеждите ни тази година се фокусират върху Поли Генова и песента “If Love Was A Crime”. За да бъде възможно най-обективно гласуването, регламентът на „Евровизия“ не позволява държавите да могат да гласуват за собствените си песни. Това означава, че от България няма да е възможно да гласуваме за нашата песен, а само за тези на останалите участници в конкурса. Всички българи в чужбина обаче, ще могат да подкрепят Поли тази събота. Как става това?

За разлика от полуфиналите, където гласуваха само участващите в тях държави, то на финала гласуват абсолютно всички участници на Евровизия 2016. Това означава, че за България ще могат да гласуват всички 40 други страни, имащи право – Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Холандия и Украйна. Правилата за самото гласуване са идентични с това в полуфиналите. То започва след последната, 26-та песен – Армения.

Времетраенето му е 15 минути и може да се гласува както чрез SMS – може да пуснете до 20 съобщения, телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv.

Гласуването става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.

Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез приложението app.eurovision.tv.

Повече информация за гласуването вижте на http://poligenova.eu/glasuvane/

Големият финал на Евровизия се излъчва на 14 май от 22:00 по БНТ 1 и БНТ HD, като голямото шоу е за аудитория в над 45 страни. Сред тях са Китай и – за първи път, САЩ. Освен конкурсната програма, финалът на конкурса ще включи и изпълнение на голямата американска звезда Джъстин Тимбърлейк.