Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

Б.Т.Р. тръгват на турне в САЩ и Канада

Б.Т.Р. тръгват на турне в САЩ и Канада

Турнето на Б.Т.Р. в Северна Америка, в което музикантите ще представят последния си албум „Невидими стени“, стартира на 8 ноември. Началната спирка за първия от 14-те концерта е  Минеаполис, следват Чикаго, Вашингтон, Ню Йорк,  Хюстън, Финикс, Лас Вегас, Сан Франциско, Чикаго, Денвър, Ванкувър, Калгари, Торонто – и на 1 декември е финалът в Монреал. Това е втори гастрол за групата в Щатите и Страната на кленовия лист.  Първият, през 2015-а, премина при огромен интерес – бисове, срещи с почитателите си до заранта и задокеанска премиера на албума „Защо“. Момчетата пазят спомена за пълните зали с много български знамена и публиката, която пее „Спасение“. Четири години по-късно рокаджиите в състав – Атанас Пенев /вокали/, Славчо Николов /китари, вокали/, Иван Калфов /бас китара/, Илиян Диков /барабани/ ще представят и 12-ия си студиен албум.  Групата изпраща 2019-а с европейско турне с 13 представления в Германия, Чехия, Франция, Италия и Испания, национална лятна обиколка „Невидими стени 2019“ в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на  „Никога преди“ и „Тези дни“ . От 2019-а в учебниците по музика е включен пилотният сингъл „Моята сила“ от албума „Невидими стени“.  Музиката и текстът са на  Славчо Николов, аранжиментът е на Б.Т.Р.

Както във всички въздействащи и с послание текстове на Славчо Николов от репертоара на рок бандата, „Моята сила“ и лентата със сюжет на екшън драма с режисьор Асен Блатечки, е в плейлистата и на тийнеджърите, и на поколенията преди тях.

 Билети за концерта в Ню Йорк може да закупите от тук: https://www.brownpapertickets.com/event/4311164?fbclid=IwAR1HiPUU_GkmPpTvn5uHSrz5OfatCJMVtsbbagRFQthiMpwnZwJ3cLQwKPo