Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

Информация за референдума

Информация за референдума:На 25 октомври 2015 ще се проведе вторият за демократична България национален референдум при който гражданите на Република България трябва да гласуват с „Да“ или „Не“ в отговор на следния въпрос: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите”.

Нека да използвамe тази уникална възможност да подкрепим на референдума модерното бъдеще на България като гласуваме за провеждането на избори и референдуми в България и чрез електронно гласуване.

Електронното гласуване има за цел да повиши избирателната активност, с което ще се намали тежестта на контролираните гласове. С eлектронното гласуване няма недействителни бюлетини…, гласовете и преференциите се отчитат коректно – не зависят от броенето на понякога корумпирани изборни комисии и допускането на човешки грешки. Електронното гласуване не отменя хартиеното и не лишава никого от достъп до гласуване – напротив, разширява участието и представителността при провеждане на избори и референдуми.

Всеки начин да се покаже желанието ни политиката и управлението на държавата да се организира по-ефективно трябва да бъде използван.

На 25 октомври, всички секции ще са отворени от 6 сутринта до 19 часа вечерта, местно време.
Трябват ви валидни българска лична карта или паспорт, без значение дали сте подавали заявления за гласуване предварително.

Всички секции извън посолства и консулства, в които има поне 100 гласували, ще се превърнат в автоматични за бъдещи избори (тоест няма да е необходимо да се подават заявления).

Всички секции извън България са на сайта на Министерството на външните работи:
https://www.mfa.bg/bg/events/197/19/4169/index.htmlКарта за света има тук:
https://glasuvam.org/kade-ref15

Допълнителни линкове:
http://referendum2015.bg/
http://news-bg-abroad.com/referendum-2015-abroad/