Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles, News

Остават броени дни до най-големия балкански фестивал в Ню Йорк – Golden Festival 2012

Остават броени дни до най-големия балкански фестивал в Ню Йорк – Golden Festival 2012

photo United Bulgaria 2011 Golden Fest

След няколко дни в Ню Йорк предстои да се проведе един от най-големите Балкански фестивали -  Golden Festival 2012. Той ще се състои за 27-и пореден път в Brooklyn, на 13 и 14 януари 2012 г. в Grand Prospect Hall. На 13-и, петък, програмата започва в 19:30 часа, и продължава с музика и танци до 00:30 часа през нощта. На следващия ден, в събота фестивалът започва в 18:00 часа и ще продължи до ранни зори в неделя.

photo United Bulgaria 2011 Golden Fest

Миналата година се събраха 71 групи и отделни певци, като съботните концерти протичаха едновременно на 4 ралични сцени.  Звучаха песни на български, албански, ромски (Gypsy), македонски, сръбски, гръцки, турски, но също и на украински, норвежки и много други езици. Участници и гости, посетители се наслаждаваха на необикновенни песни и необикновенни ритми: песни и танци до зори. Предлагаха се същевременно  балкански вкусотии, имаше и много изненади. Атмосферата бе белязана от едно общество където млади и стари, професионалсти и аматьори се бяха събрали, за да се насладят на магията на музиката. И сега ще има възможност да се играе хоро – с приятелите, с които сте дошли, както и с нови приятели, с които тепърва е завързано запознанство.

photo United Bulgaria 2011 Golden Fest

Пълната програма на този предстоящ съвсем наскоро фестивал може да се види на http://www.goldenfest.org/detailed-schedule/

Билети с намаление могат да се закупят от www.goldenfest.org

Входът за фестивала е $25 за петък и $50 за събота. Всички музиканти свирят на доброволни начала. Приходите от фестивала ще бъдат дарени на различни организации с нестопанска цел, чиято дейност подпомага поддържането и развитието на културата на балканските народи и техни организации.

photo United Bulgaria 2011 Golden Fest

Golden Festival е основан през 1986 г.от бенда Zlatne Uste Balkan Brass Band (www.zlatneuste.org), който от тогава е и негов спонсор.

Адресът на залата е: Grand Prospect Hall, 263 Prospect Avenue, between 5th and 6th Aves, Brooklyn, NY

Надявам се да се срещна с повечето от вас най-малкото на хорото,

Ради Георгиев

http://www.unitedbulgaria.com