Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles

МАНХАТАН СТАНА БЪЛГАРСКИ

На 25-ти Септември, 2010 в The MANHATTAN CENTRE – 311 West 34th Street, New York, NY 10001 се проведе 2-рия концерт от Slavi Trifonov & Ku-Ku Band American Tour 2010

                            Момент от грандиозното шоу

Това е безспорно най-скъпото до момента шоу, организирано за българската общност в Северна Америка. Цели два ТИР-а (щедро предоставени от един от спонсорите на турнето AMERIFREIGHT SYSTEMS LLC.) бяха необходими за превозването на техниката. За изключително сложната лоджистика на турнето  допринасят както отделния самолет Boеing 737-300 /85 У/, любезно предоставен от Bulgaria Air за цялото турне, така и  внушителната група от 65 души, участници в шоуто и технически персонал, на които бе необходимо да се изкарват американски и канадски визи и да се осигуряват хотели във всеки град. Безпрецедентното по своя формат и мащаби турне изправи на нокти всички, които бяха ангажирани в организацията му. СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС и ХАРБЪР АЙЛЪНД РЕКЪРДС поеха на плещите си основната тежест, но факт е че без местните съорганизатори, това турне едва ли щеше да се осъществи.

                     Оксана Момчилова и Иво Сиромахов

Началото на концерта в Ню Йорк бе впечатляващо, както ни бе информирал малко преди шоуто един от сценаристите в Шоуто на Слави – Иво Сиромахов. Най-впечатляващото, обаче, поне за мен, бе че след това начало по време на целия концерт залата бе епицентър на един луд интерактивен български купон, което накара самия Слави да възкликне, че Манхатън тази вечер е станал български. Да, действително по време на концерта и последвалото го after party българският дух превзе Манхатън. Случайни американски минувачи с удивление ме питаха: “What is going on?” Аз им отговорях просто: “The #1 Bulgarian talk show host is in Manhattan.” И за да придобият по голяма яснота добавях: “He is the Bulgarian David Letterman.” В отговор те възкликваха с възхищение: “Really?”.

                                Малко “лирично отклонение”

Купонът бе уникален. Зрителите бяха вир вода изпотени от пеене и танцуване, включително и аз. Според Виолета Желязкова никога досега не са се събирали на едно място толкова българи от Ню Йорк и прилежащите щатове. Триетажната зала бе изпълнена с около 2000 възторжени  българи и гости. “Горда съм, че съм българка, защото всички ние от Boston и New York показахме, че можем да работим заедно въпреки различията си и да постигаме високи цели!” с удовлетворение констатира Виолета.
“Слави и неговият екип са големи професионалисти и е удоволствие да се работи с тях! Лично искам да благодаря на всички от New York, които откликнаха и всеки даде най-доброто от себе си, за да се случи това събитие.: Боряна Павлова, Ради Георгиев, Калин Иванов и ARFA GALERY. Благодаря на българските заведения и магазини, които помогнаха в продажбата на билетите и улесниха организацията: Maggie’s Dream Cafe, 34th Avenue Liquors, Ivo Delicatessen, Dеja vu bar, Taverna Sophia, Parrot Coffee магазин, както и на всички съвестни момчета и момичета, които помагаха в организацията в деня на концерта! БЛАГОДАРЯ ВИ И НЕКА ВСЕ ТАКА СЕ РАДВАМЕ НА ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ!” обобщи г-жа Желязкова, която е и издател на онлайн вестника в Бостън – www.Bgfocus.com.

   отляво надясно Боряна Павлова, Светлозар Момчилов,
   Зорница и Рандолф от Random Synergy, Ради Георгиев

Партито след концерта бе  организирано  от United Bulgaria – Bulgarian online community in the USA- www.UnitedBulgaria.com  с подкрепата на  Random Synergy Production, Gypsy Tears Production и BgFocus в Hudson Terrace @ 621 West 46th Street 11/12th Ave NYC. Залата с вместимост 500 човека се оказа малка, за да помести всички желаещи. Гостите бяха в надежните ръце на DJ SMOOTHG и Guest DJ BEDO. Въпреки умората след концерта Слави и неговият екип дойдоха на купона, за да се снимат и раздадат автографи на благодарните фенове.

                    Светлозар Момчилов и Слави Трифонов

На въпроса, който си задават много от българите в Северна Америка: “Възможно ли е едно толкова скъпо турне да се изкупи ?”, Слави Трифонов отговори от сцената в Манхатън “Ние сме тук заради вас, заради вас, заради вас!!!”. С други думи, не възможността за големи печалби е в основата на Slavi Trifonov & Ku-Ku Band American Tour 2010, а “тръпката” от срещата с феновете в Северна Америка. Поне в Ню Йорк тази цел бе постигната. На няколко пъти Слави обяви от сцената “Аз получих голямо удоволствие тази вечер”. Съдейки по бурните реакции на публиката, удоволствието бе взаимно.

Ради Георгиев връчва подарък на Слави в края на концерта

Желаещите да получат същото това удоволствие и да се заредят с положителна енергия от градовете посочени по-долу, нека се приготвят и поръчат своите билети, докато все още имат тази възможност!

Los Angeles, Oct 2nd, Saban Theater, 8 PM
More info on:
www.megamogula.com

Montreal, Oct 5th, Salle Andrи-Mathieu, 7.30 PM
More info on:
www.zornica.com

Toronto, Oct 6th, Queen Elizabeth Theatre, 8 PM
More info na:
www.balkanto.ca

 

 

Светлозар Момчилов
В. “България Сега”, Bulgaria Sega
www.BulgariaSega.com
Манхатън, Ню Йорк