Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » News

КОНЦЕРТ НА ГОРАН БРЕГОВИЧ и неговия оркестър в най-престижната зала на света – „Stern Auditorium /Perelman Stage“ на Carnegie Hall. Sold out !!! (всички места прадварително разпродадени).

КОНЦЕРТ НА ГОРАН БРЕГОВИЧ и неговия оркестър в най-престижната зала на света – „Stern Auditorium /Perelman Stage“ на Carnegie Hall. Sold out !!! (всички места прадварително разпродадени).

Снощи, 19 октомври 2011 г., станахме свидетели на един невероятен концерт. Независимо че беше делничен ден, десетки фенове на Брегович търсеха билети пред залата до последния момент, тъй като всички места бяха предварително разпродадени. Много малко музиканти, певци и оркестри могат да се похвалят с такъв успех, особено в ситуацията на настоящата финансова криза, в която се намираме. В самата зала с капацитет 2,800 места разпоредителите едва успяваха да настанят многобройните фенове на Горан Брегович, голяма част от които бяха и наши сънародници, българи. Малко след началото на концерта всички присъстващи в залата се изправиха на крака и започнаха да танцуват в такт с музиката. Опитите на разпоредители и охрана да накарат публиката да се успокои и да седне се оказаха безуспешни. Правилото, което винаги се е спазвало и е закон за Карнеги Хол – да не се правят снимки и аудиозаписи без писмено разрешение на управата на концертната зала, бе нарушено. Не се спази и никой не успя, или по-скоро не посмя да предотврати това. За пореден път се оказа, че балканската кръв е много гореща. Стотици фотоапарати и видеокамери записваха през цялото време, а охрана и разпоредители гледаха отстрани безпомощно. С невероятните хитове, които изпълниха, Горан и неговият оркестър нажежиха стените на залата „до червено“; през по-голямата част от концерта публиката също им пригласяше.

За мен беше особена гордост, че българските народни певици – сестрите Людмила и Даниела Радкови, бяха солистки на състава на Брегович. Със своите изпълнения те отново показаха пред хилядната публика, че българските гласове са уникални и незаменими. Не случайно Горан Брегович е поканил за солистки именно български певици.

Тръгнах си от концерта щастлив и изпълнен с чувство на гордост от факта, че представители на моята Родина бяха част от това голямо събитие в самото сърце на американската култура в Ню Йорк.

Минути преди началото на концерта.

Многобройните фенове на Горан Брегович, танцуват в такт с музиката.

За пореден път се оказа, че балканската кръв е много гореща.

Българските народни певици – сестрите Людмила и Даниела Радкови.

Горан Брегович

Горан и неговият оркестър нажежиха стените на залата „до червено“.

Ради Георгиев

www.UnitedBulgaria.com