Articles

Всички публикации и новини от БГ общността

Boston and Mass

BG новини и събития от Massachusetts и Boston

Connecticut

BG новини и събития в Connecticut и региона

New Jersey

BG новини и събития от New Jersey и региона

New York & NYC

BG новини и събития от New York и региона

Home » Articles, News

Американския университет в България

ПРЕОТКРИЙТЕ БЪЛГАРИЯ

със специалното лятно предложение на Американския университет в България

Програма по български език и култура

31 юли – 13 август 2011г.

Американски университет в България, Благоевград, България

 

Американският университет в България (АУБ) е акредитирано висше училище в САЩ и в България. Предлага образование, следващо класическия модел на обучение в американски стил liberal arts. Студентите на АУБ получават световнопризнато образование в България, комбиниращо най-добрите практики от САЩ и Европа. Учебният процес е на английски език в малки групи, а преподавателите в АУБ са известни учени от цял свят, завършили престижни университети, като „Харвард”, „Принстън” и др. Студентите на университета идват от 40 държави; те живеят и учат в най-модерния университетски комплекс на Балканите.

 

Възпитаниците на АУБ заемат лидерски позиции във водещи международни компании, в правителства и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Според официалния рейтинг на университетите в България, оповестен през ноември 2010г. от българското министерство на образованието, АУБ е на първо място по професионална реализация на възпитаниците си в страната.

Нашето специално предложение за вас:

Изживейте едно истинско българско лято! Включете се в програмата по български език и култура, за да се докоснете отново до традициите и културата на България. В програмата са включени курсове по български език, интерактивни занимания, посещения на исторически и културни забележителности. Спорт, фолклорни песни и танци, вечери на българското кино, българска кухня, традиционни занаяти и други дейности, ще помогнат на участниците да опознаят България и да усъвършенстват езиковите си умения.

 

Запишете се сега на: www.aubg.bg/BGsummer

 

Срещнете се с нас на 30 април на Форума за българските училища или на 1 май на фестивала „Български дни в Чикаго”

Повече за Американския университет в България можете да разберете на www.aubg.bg